Maritiem Officier

Maritiem Officier

Je hebt gekozen voor de studie Maritiem Officier. Schepen interesseren je, grote installaties vind je indrukwekkend. Je ben op zoek naar het avontuur, de uitdaging, de spanning. Dit alles zegt al heel veel over jouw karakter.

Tijdens je studie ontdek je dat het varen niet alleen avontuurlijk is, maar ook wat er nodig is om een schip te managen. Denk alleen al aan de grote hoeveelheid verschillende technische installaties aan boord of wat er nautisch gezien bij komt kijken om een groot schip van A naar B te krijgen. Gedurende je studie worden je technische vaardigheden breed ontwikkeld en krijgt je inzicht in het grote geheel een unieke vorm. Je leert letterlijk en figuurlijk hoe breed de horizon van het leven kan zijn.

Na je studie ga je varen; het mooiste beroep dat er is! In het begin is het allemaal nieuw en spannend. Met de tijd bewijs jij jezelf, maak je promotie en maken de spanning en romantiek plaats voor professionaliteit. Professionaliteit die voor de mensen aan de wal moeilijk meetbaar is. Wij zeevarenden weten wel beter.

Wat bieden wij?

Het is natuurlijk het mooiste als je een baan vindt bij een bedrijf dat begrijpt wie jij bent. Een bedrijf dat mensen met jouw vaardigheden zoekt. En tegelijkertijd een bedrijf dat goed voor je zorgt, je gedegen inwerkt, de juiste opleidingen en cursussen verzorgt en actief bijdraagt aan jouw verdere groei en ontwikkeling. Jij hebt de eerste stap al gezet door aan te geven dat je wilt stoppen met varen. Jij biedt kwaliteit en bent bereid om ervoor te gaan. En dus hebben wij jou ook heel wat te bieden.

Walbanen werkt alleen samen met bedrijven die:

  • Zich ook buiten de maritieme branche bevinden.
  • Echt uitdagende vacatures op mbo- en hbo- niveau hebben.
  • Een goede strategische keuze zijn om jouw carrière aan wal verder te ontwikkelen
  • Heel goed begrijpen dat jij een nieuwe koers gaat varen en er alles aan doet om dat tot een succes te maken.
  • Een gedegen inwerktraject en begeleiding bieden.
  • Voorziet in goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Daadwerkelijk investeren in hun medewerkers door middel van opleidingen, cursussen en trainingen.
  • Voldoende promotiemogelijkheden bieden.
  • Een plezierige bedrijfscultuur hebben.

Wel Maritiem Officier maar niet gaan varen?

Ben je er tijdens je Maritieme studie achter gekomen dat varen toch niets voor jou is? Ook dan hebben wij interessante walbanen voor jou. Jouw mbo of hbo- opleiding in combinatie met je stage ervaring is heel waardevol voor ons. Toonaangevende bedrijven bieden gedegen inwerk- en begeleidingstrajecten (traineeships), waarbij je verschillende functies gaat vervullen, verdeeld over meerdere jaren. Dit geeft jou de kans om jezelf in diverse vakdisciplines te ontwikkelen en te ontdekken waar jouw hart ligt.

Uitgevaren, en dan?

Bijna iedere zeevarende maakt het mee; op een bepaald moment denk je erover na om je fantastische carrière op zee in te ruilen voor een baan aan de wal. Bijvoorbeeld om meer tijd te hebben voor je partner, gezin, familie of sociale contacten. Hoe dan ook: het roer moet om! Maar wat kun je eigenlijk aan wal beginnen?

Je gaat je oriënteren op een baan aan de wal en komt al snel terecht in de maritieme sector. Dat is logisch want die sector ken je goed en daar weten ze jou zeker op waarde in te schatten. Het is ook vertrouwd gebied; een wereld waarin men elkaar kent en aan een half woord genoeg heeft. Maar is dit wel wat je echt wilt? Ben je dan wel vaker thuis? Houd je nog tijd over voor je partner, gezin, familie en vrienden?

Een nieuwe uitdaging!

Misschien is het juist wel heel erg leuk om vanuit je maritieme carrière in een heel andere wereld te stappen. Een wereld waar nieuwe uitdagingen liggen die jij simpel kunt aanvliegen en oplossen, doordat je op een andere manier hebt leren denken. Een wereld waar jij jezelf weer eens moet bewijzen. Werken in een branche die jij niet kent en waar je weer iets kunt leren. En waar mensen iets van jou kunnen leren. Hoe verfrissend zou dat zijn?

Jij kunt het verschil maken!

Door jouw brede scholing en ervaring denk je anders en ben je in staat om dagelijkse bedrijfsvraagstukken op een andere manier op te lossen. Hiermee weet jij het verschil te maken. Maar waar vind je bedrijven die jouw manier van denken op waarde inschatten en je probleemoplossend vermogen op de juiste wijze kunnen inzetten? Die bedrijven ga je niet zomaar op internet vinden. En wanneer jij denkt dat je de perfecte sollicitatie hebt verstuurd, blijkt dat ze je cv niet begrijpen en krijg je niet eens een uitnodiging. Hoe kom je dan überhaupt aan tafel?

Hoe wij werken

Aangezien wij zelf een maritieme achtergrond hebben, weten we de dynamische werkomgeving op een schip, weten we hoe complex de techniek is en de grote verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt. Daarom hoef je ons tijdens het kennismakingsgesprek niet eindeloos uit te leggen wat je kunt. Wij willen juist weten wie jij bent en wat je drijfveren zijn, om dan vervolgens samen te onderzoeken welke bedrijven en vacatures bij jou passen. Met jouw interesses en je doelstellingen als basis gaan we samen op weg naar een passende, nieuwe stap in jouw carrière.

Wij kennen alle ‘Walbaners’ persoonlijk en zijn vaak als eerste op de hoogte van interessante, nieuwe carrièrekansen. Voor een tweede of derde carrièrestap aan wal weten we jou dus zeker te vinden!

Sinds het begin van ons 16-jarig bestaan hebben wij al veel Maritiem Officieren aan een strategische walbaan mogen helpen. We vertellen je graag hoe ook jij een succesvolle carrière kunt krijgen aan de wal.

Wij gaan ervoor! Ga je mee?