Jouw Walbaan

Waarom een Walbaan?

Bijna iedere zeevarende maakt het mee; je denkt erover na om je fantastische carrière op zee in te ruilen voor een baan aan de wal. Bijvoorbeeld om meer tijd te hebben voor je partner, gezin, familie of sociale contacten. Of je komt er tijdens je maritieme studie achter dat varen toch niets voor jou is. Hoe dan ook: het roer moet om! Maar wat kan ik eigenlijk aan de wal?

Waar begin je met zoeken en hoe dan verder?

Hoe wij jou helpen

In 5 stappen aan de slag bij jouw nieuwe Walbaan!

 • Stap 1: oriënterend kennismakingsgesprek met voorstel passende vacatures
 • Stap 2: 1e sollicitatiegesprek
 • Stap 3: 2e sollicitatiegesprek
 • Stap 4: start nieuwe Walbaan
 • Stap 5: coaching en begeleiding aan de wal

Wat is er voor mij mogelijk aan de wal?

Omdat de maritieme wereld totaal anders is dan een bedrijf aan de wal, zal jij jezelf misschien niet zo snel herkennen in de beschrijving van een willekeurige vacature.

Wij weten hoe dynamisch het werken op een schip is, hoe complex de techniek is én de grote verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt. Al die kennis en ervaring maken jou uitermate geschikt voor een mooie nieuwe carrière aan de wal.

Maritiem opgeleiden hebben karakter, een brede opleiding, discipline en beschikken over behoorlijk wat kennis van techniek en installaties die je ook in een bedrijf aan de wal tegenkomt. Een maritieme opleiding maakt jou voor die bedrijven een waardevolle kandidaat in heel diverse functies.

Walbanen helpt jou aan die uitdagende baan!

De stap die je naar de wal maakt is er één die gepaard gaat met een goede onderbouwing. Als geen ander weten wij hoe het is om vanuit de zeevaart naar een bedrijf aan de wal over te stappen.

Naast die uitdagende baan bij een interessant bedrijf, biedt Walbanen je coaching en begeleiding in:

 • Leren presenteren & solliciteren aan de wal
 • Door de bomen het bos zien (identificatie met de 1001 vacatures)
 • Waar liggen mijn USP’s (Unique Selling Points)
 • Significante verschillen in organisatiecultuur en complexiteiten ten opzichte van de zeevaart
 • Onderhandeling over een passend arbeidsvoorwaardenpakket
 • Afstemmen van tijdsgebonden inwerktraject, verwachting en carrière stappenplan
 • Bespreken van de impact van jouw dagelijkse aanwezigheid thuis voor je partner, gezin en familie

Persoonlijke Aandacht

Wij kennen onze opdrachtgevers en hun bedrijfscultuur door en door. Hierdoor kunnen we op kennis, ervaring en persoonlijkheid selecteren. Zo weten we zeker dat jij je prettig gaat voelen in je nieuwe werkomgeving.

Zodra wij meer weten over de wensen en doelen die jij stelt aan je nieuwe carrière, zijn wij in staat om jouw waardevolle kennis om te zetten naar een interessante walbaan. En zeg nou zelf, het zou toch geweldig zijn om je loopbaan op zee bij een mooi bedrijf aan wal voort te zetten in een uitdagende functie?

Nadat jij je keuze hebt gemaakt voor die baan aan de wal, blijven we nauw betrokken en begeleiden wij je verder in je nieuwe carrière.

Wij hebben al veel maritieme collega’s geholpen aan een nieuwe strategische carrière aan de wal. Benieuwd naar jouw kansen? We helpen je graag!