Voor Bedrijven

Zijn goede techneuten niet te vinden? Walbanen heeft binnen korte termijn de juiste kandidaat beschikbaar! Walbanen is het grootste bemiddelingsbureau van MBO tot HBO maritiem opgeleide kandidaten voor technische vacatures aan de wal.

Wat kan een Maritiem opgeleide kandidaat voor mijn bedrijf betekenen?

Een schip is een drijvende stad met technologieën en processen aan boord die vergelijkbaar zijn met de techniek binnen uw bedrijf.

Tijdens de opleiding Scheepswerktuigkundige of Maritiem Officier worden vakken gedoceerd die de zeevarende in staat stelt om aan boord verantwoordelijk te zijn voor de planning, voorbereiding, uitvoer en coördinatie van preventief en correctief onderhoud aan energie opwek installaties, stoomketels, brandmeldinstallaties alarmeringen, pompen, cv-installaties, luchtbehandelingsinstallaties, koel- en vriesinstallaties, waterzuivering, het elektrische net, nood- en hulpgeneratoren, hijskranen, hydraulische-, pneumatische en regeltechnische componenten.

Op elke willekeurig installatiedeel wordt geleerd om berekeningen te maken op het gebied van mechanische en elektrische vermogens en rendementen. Tevens wordt geleerd om Risicoanalysetechnieken en Reliability Centred Maintenance toe te passen en een gedegen Storingsanalyse uit te voeren.

In de basis is elke zeevarende aan boord van zijn schip zowel procesoperator, procesbeheerder, installatiebeheerder, onderhoudsspecialist als maintenance engineer. De zeevarende heeft inhoudelijke kennis van Werktuigbouwkunde, Energietechniek, Elektrotechniek, Meet & Regeltechniek en Procestechniek.

De huidige schepen vragen van de zeevarende steeds meer Maintenance Management gerichte taken. Naast procesbeheersing van de installaties is men bezig met het initiëren en doorvoeren van rendement verhogende verbeteringen en innovatieve projecten die bijdragen aan de vermindering van de belasting op het milieu. Door de strakke vaarschema’s is het voorbereiden, plannen en coördineren van revisies evenals het maken van aanpassingen in de onderhoudsplannen topsport geworden.

Onze diensten

Deta-vast, het Walbanen concept:

Detachering met kosteloze overname.

Onze kandidaten nemen een bewuste stap van het varen op een schip naar het werken aan de wal.

Om deze transitie tot een succes te maken, biedt Walbanen hen het eerste jaar een intensieve begeleiding en coaching. De coaching begint met het uitzetten van het carrière pad, geven van sollicitatietraining en het verder begeleiden in het sollicitatie proces, wij zijn ook tevens het luisterende oor voor deze kandidaten. Onze succesvolle begeleiding is erop gebaseerd dat onze walbanen kandidaten leren begrijpen hoe ze hun waardevolle krachten (denk aan opleiding, werkervaring, verantwoordelijkheden) kunnen toepassen in een baan aan de wal.

Wilt u als klant van de mogelijkheid gebruik maken om een kandidaat na een afgesproken detacheringsperiode kosteloos over te kunnen nemen?

Dan bieden wij de Deta-vast formule aan. In een Deta-vast contract kunnen we de wederzijdse verwachtingen, contractduur, overname afspraken, inlenersbeloning en begeleidingstraject met zowel opdrachtgever als kandidaat vastleggen. Wij kunnen gewoon uw eigen pay-roll service gebruiken.

Detacheren, ons Maintenance team

Walbanen beschikt over een pool met Maintenance Engineers die flexibel kunnen worden ingezet.

Deze professionals beschikken over een brede technische achtergrond, gedegen kennis van onderhouds management en een probleem oplossend vermogen. Onze Maintenance Engineers voelen zich snel thuis in uw proces, communiceren helder en lopen net even dat stapje harder. Ons team Maintenance Engineers kennen wij door en door en zijn dan ook in staat om u op een uitstekende manier in uw onderhoudsbehoefte of capaciteitsvraag te voorzien.

Wij selecteren al onze kandidaten op verantwoordelijkheidsgevoel, integriteit en loyaliteit en checken uitvoerig of zij inzetbaar zijn op functies waarbij brede technische knowhow en communicatieve vaardigheden verenigd moeten zijn.

Onze technisch professionals zijn toe aan een volgende stap in hun carrière; namelijk uw organisatie aan de wal. Deze stap is een zeer bewuste keuze van de kandidaat en zorgt ervoor dat de match succesvol wordt!

 Waarom Walbanen?

  • 15 jaar ervaring in Techniek en Industrie
  • Kostenbesparend door de juiste match
  • Korte lijnen en heldere afspraken.
  • Accountmanagers komen uit de Techniek
  • Competentiegericht selectieproces
  • Detachering en Werving & Selectie
  • Beschikbaar team van Maintenance Engineers

ABU & NEN 4400-1 gecertificeerd

Walbanen is aangesloten bij de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en voldoet aan de NEN-norm 4400-1 voor de uitzendbranche. Zo bent u gewaarborgd dat Walbanen aan haar verplichtingen jegens de belastingdienst voldoet, zodat u daar niet voor aansprakelijk kunt worden gesteld.

Ook wordt gewaarborgd dat de onderneming geen gebruik maakt van werknemers die niet gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid, wiens identiteit niet is vastgesteld of een valse identiteit hebben aangenomen.

U kunt de erkenning volgens de NEN 4400-1 normering van Walbanen raadplegen op: www.normeringarbeid.nl. Bovendien voldoet Walbanen aan de registratieplicht voor uitzendbureaus die in 2012 is ingesteld. U kunt deze registratie raadplegen op www.kvk.nl/waadi. Het KvK-nummer van Walbanen is: 73020079.

Verklaring van registratie: Walbanen NEN4400 SNA.pdf

Walbanen steunt goede doelen!

The Ocean Cleanup: Walbanen steunt The Ocean Cleanup. Walbanen heeft respect voor de zee en maakt zich hard voor het verwijderen van plastic uit de Oceanen. Wij steunen namens elke geplaatste kandidaat de innovatieve organisatie The Ocean Cleanup

KNRM: Walbanen steunt als trotse redder aan de wal de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Dankzij de donateurs kunnen de redders van de KNRM 24/7 365 dagen per jaar mensen redden en helpen op zee. www.knrm.nl