Reviews

“Ik ken Dimitry van Walbanen al heel wat jaren, dit gaat zelfs terug tot de zeevaartschool! Dimitry is een toffe gast en ik heb altijd heel leuk en open contact met hem en lang niet altijd gaat het daarbij alleen over het werk. Hij heeft mij jaren geleden aan mijn vorige baan geholpen. Daar liet hij al zien dat hij goed kon schakelen en onderhandelen over mijn wensen en eisen en alle communicatie daarover was altijd helder en overzichtelijk, zodat er geen zaken onderbelicht bleven. Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan, was het niet moeilijk om met hem door te schakelen, want we zijn altijd in contact met elkaar gebleven. Een gesprek was zo gepland en ook de aanbieding die ze deden was heel duidelijk en liet niets te wensen over. Ik heb bij beide keren een heel goed gevoel aan Walbanen overgehouden en alles is altijd tot in de puntjes geregeld. Dimitry kent de markt zeer goed, heeft een goed technisch inzicht, mensenkennis en lekker veel humor. Ook weet hij precies wat ik nodig heb en welke functies bij me passen. Daardoor is het ook makkelijk om te vertrouwen dat ik op de juiste plek terecht kom. En dat alles goed geregeld is blijkt wel uit mijn eerste werkdag. De bloemen en het gebak waren er eerder dan ikzelf! Kortom een aanrader voor ieder die een carrière aan de wal beoogt of een nieuwe uitdaging zoekt!
Willem”

“Ik heb Walbanen gevonden via internet. Het contact met Walbanen was erg prettig, duidelijk en snel. Er waren interessante vacatures beschikbaar voor mij. De begeleiding en informatieverstrekking was erg goed. Ik heb in nauw contact gestaan met Dimitry en hij heeft mij goed begeleid en ook het behalen van mijn VCA was goed geregeld. Zij hebben mij aan mijn eerste baan geholpen en voor een mooi salaris gezorgd! Ik zou Walbanen zeker aanraden aan andere collega's ik heb het gevoel dat je je wensen en verwachtingen kan overleggen en dat Walbanen hier de beste banen voor jou uitkiest.
Groeten Jelle”

“Na de maritieme opleiding als maritiem officier ben ik gaan varen als werktuigkundige. Dit heb ik altijd met erg veel plezier gedaan. Toen de Corona begon werd het als zeevarende al snel lastig om van en aan boord te kunnen komen. Dit was een enorme aanslag op je sociale leven thuis. Mede door dit heb ik toen de beslissing genomen om na een vaarperiode van 5 jaar te gaan werken in een service gericht bedrijf binnen de maritieme sector. Tijdens mijn werkzaamheden binnen dit bedrijf ben ik erachter gekomen dat ik stabiliteit mis, omdat het werk heel ad hoc kan zijn. Als er onderhoud uitgevoerd moet worden of er wordt een storing gemeld dan kan dit niet altijd ver van te voren gepland worden, waardoor er ook gaten in je dag kunnen vallen. Ik werkte in een elektrotechnisch bedrijf waar niet een direct specialisme was. Wij deden al het elektrotechnische werk aan boord (met uitzondering van programmering). Ik merkte dat ik de veelzijdigheid van het werk aan boord miste, zoals het werken met verschillende installaties, zowel mechanisch als elektrisch. Tijdens de eerste kennismaking met Walbanen werd erg goed naar mij en mijn wensen geluisterd. Gedurende het kennismakingsgesprek werd besproken wat je doelen en ambities zijn in de (nabije) toekomst. Vervolgens werden er verschillende vacatures doorgesproken. Hierin werd duidelijk omschreven wat je werkzaamheden worden en wat de ambities zijn van het bedrijf. Dit is een fijne introductie en schept een duidelijk beeld. Verder is Walbanen bekend bij het desbetreffende bedrijf en kan je op deze manier goed begeleiden in het sollicitatie proces waardoor ik het proces als erg prettig heb ervaren.
Met vriendelijke groet, Rowan”

“Ik heb gereageerd op een vacature van Walbanen en mijn cv gestuurd. Hun kantoor en Dimitry hebben mij benaderd en het contact was goed, persoonlijk, positief en doortastend. Het ging toen om twee vacatures bij een bedrijf en ik was direct geïnteresseerd. Ik vond het moeilijk om zelf een bedrijf te vinden die aansluit op mijn ervaring en kennis. Ik heb ook met andere technische recruiters contact gehad, maar die hadden geen ervaring met zeevarend personeel en ik moest ze uitleggen wat het vak werktuigkunde inhield. Walbanen is goed bekend met de functies aan boord. Ze hadden twee mooie vacatures en ik had binnen een week een sollicitatiegesprek. Dit verliep goed en ben vrij snel aan de slag gegaan als Shift Technician. De begeleiding via Walbanen was goed, we hadden tijdens de sollicitatie periode telkens voor en na de gesprekken contact over hoe voor te bereiden en daarna evalueren. Alles verliep goed en mijn vragen werden altijd vlot beantwoord. Ik zou Walbanen zeker aanbevelen! Als je niet precies weet wat je wilt of wat voor functie aansluit op jouw wensen en competenties kan Walbanen je daar goed bij begeleiden. Ik ben zeer tevreden met hoe ik begeleid ben voor en tijdens de detachering. Groeten Bas”

“Ik was op zoek naar een walbaan en kwam bij Walbanen terecht. Het contact was zeer goed, ik kreeg direct een reactie op mijn sollicitatie en er werd een persoonlijk kennismakingsgesprek ingepland. Het aanbod van vacatures was zeer goed, bij het eerste bedrijf was het gelijk raak. Echt boven verwachting! Ik zou zeker Walbanen aanraden bij Maritieme collega’s, omdat het een goed begeleidings proces is en jullie zeker snel te hulp schieten met vragen. Ga zo door zou ik zeggen!! Groeten Leonard”

“Na het opsturen van mijn cv was er binnen een dag een kennismakingsgesprek gepland. Tijdens dit gesprek legde Dimitry duidelijk uit hoe Walbanen werkt en kwamen er al snel passende vacatures voorbij. Omdat de lijntjes tussen Walbanen, de bedrijven en werkzoekenden zo kort zijn, is er veel mogelijkheid om je te oriënteren op wat bij je past. Na de sollicitatie werd er nauw contact gehouden en werd alle benodigde informatie snel doorgestuurd. Ook de verdere administratie en afhandeling werd perfect begeleid telefonisch en per mail. Ben je opzoek naar een passende baan?! Dan zou ik je zeker aanraden om contact te zoeken met Walbanen.nl En samen de uitdaging voor het vinden van een passende job met vaste grond aangaan. Walbanen, jullie doen fantastisch werk! Bedankt voor deze mogelijkheid en jullie inzet! Groet Sander”

“OOK VOOR EEN ANDERE BAAN AAN DE WAL KAN JE BIJ WALBANEN TERECHT!
Ik ben op dit project via Walbanen gekomen in 2019. In 2020 ben ik overgegaan in vaste dienst volgens afspraak naar het bedrijf. Helaas stopt dit project er na 3 jaar ermee. Toen moest ik dus wat anders binnen het bedrijf gaan zoeken of buiten de deur gaan zoeken. Ik ben samen met Dimitry eens gaan kijken wat er buiten dit bedrijf nog meer te doen is via Walbanen. Ik had mijn wensen heel duidelijk aan Dimitry verteld en hij kwam met voor mij 2 zeer interessante vacatures aan die binnen de reisafstand lagen. Toen ik hiermee akkoord ging en mijn beschikbaarheid had doorgegeven, had ik binnen een dag antwoord met twee sollicitatie datums. De gespreken ging heel soepel en vlotjes en binnen een zeer korte tijd kreeg ik via Walbanen de aanbiedingen binnen. Dimitry had mij goed geïnformeerd en voorbereid voor deze 2 vacatures. Vervolgens heb ik ze allebei naast elkaar gelegd en vergeleken, na een paar dagen en nog wat gesprekken met Dimitry had ik heel snel de beslissing genomen. Een paar dagen later had ik het contract van Walbanen in mij email box met alles erin zoals we af hadden gesproken. De begeleiding tijdens deze zoektocht van mij was kort en bondig en er werd door Dimitry heel snel geschakeld en teruggekoppeld. Ik kan niet anders zeggen dat ik daar zeer tevreden over ben. Bedankt! Groet Manuel”

“OOK VOOR EEN ANDERE BAAN AAN DE WAL KAN JE BIJ WALBANEN TERECHT!
Mijn eerste contact met Walbanen is alweer ff geleden....Na ons eerste contact heb ik een positieve indruk gekregen en zijn we serieus gaan praten over mijn wensen en visie... Dimitry is hier super scherp in en ik heb de uitdaging toen aangenomen om bij mijn vorige werkgever aan de wal te beginnen. Helaas is deze functie komen te vervallen en hebben we samen weer een prettig gesprek gehad om te kijken naar een andere uitdaging aan de wal. Mijn nieuwe functie is wederom weer een prachtige job en Dimtry heeft het wederom weer gefixt!! Walbanen heeft het!! Sociaal, empathisch, maar vooral de gave om te luisteren en de behoefte van een aansluitende functie op de wal te realiseren...en een geweldig team. Thanx wederom Dimitry & team Walbanen Groeten Jeffrey”

“Het contact met Walbanen ervaarde ik als zeer prettig en betrokken. Ik kreeg al snel een reactie toen ik gereageerd had op een vacature. De aangeboden vacatures waren divers, zelf had ik niet op deze vacature gesolliciteerd, maar ben blij dat ik aan deze vacature uiteindelijk gekoppeld ben. Walbanen heeft boven mijn verwachting een passende baan gevonden waar ik zelf niet op gesolliciteerd zou hebben. De begeleiding was goed en vlot naar mijn mening, als er wat bekend was, werd er gelijk contact met mij opgenomen. Ik zou Walbanen zeker aanraden aan collega's uit de maritieme wereld, omdat het lastig is om een bijpassende vacature vinden. Met vriendelijke groet Kelvin.”

“Na de zeevaartschool en enkele jaren als stuurman op luxe jachten te hebben gevaren, bedacht ik dat het tijd werd voor een rustiger bestaan aan wal en kwam ik via internet terecht op walbanen.nl. Ik heb mijn cv opgestuurd en Walbanen gebeld, waarna ik direct uitgenodigd werd voor een gesprek, hier bleek dat we op één lijn zaten qua doelen en Dimitry besprak met mij de mogelijkheden. Inmiddels ben ik al drie maanden met veel plezier werkzaam bij mijn nieuwe werkgever, naast nog een oud-zeevarende en daarvoor dank ik graag Dimitry en Walbanen. Hartelijke groet Tjaard”

“Na het versturen van mijn cv volgde al vlot een gesprek met Dimitry en werden dingen al snel concreet. Voor ik het wist was er een afspraak gemaakt voor 1 van de vacatures die op de site stonden en me erg aansprak. Binnen minder dan 2 weken was de zoektocht al voltooid en had ik een andere baan. Walbanen is een aanrader voor zeevarenden, ze hebben goede lijnen met bedrijven die interessante functies hebben en aansluiten op competenties die op zee van toepassingen waren. Dimitry kan goed inschatten waar je vandaan komt en zal je begeleiden in dit traject. Mvg Niels”

“Ik heb een berichtje gestuurd via de Walbanen website om aan te geven dat ik me wilde oriënteren op een baan aan de wal. De volgende dag ben ik al gebeld door hun kantoor. Tijdens een heel prettig gesprek vertelde ze mij dat ik wel een afspraak kon maken met Dimitry.
Zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag zat ik al met Dimitry aan tafel. Dimitry is een ontzettend aardige, gezellige vent die begrijpt hoe het is om van zee naar een walbaan over te stappen. Hij geeft een heel duidelijk beeld over wat hij doet. Tijdens een lang, maar leuk en gezellig gesprek, heeft hij verschillende voorbeelden gegeven van de banen die hij zou kunnen bieden. Er werd een heel concreet beeld geschept van wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast wilde Dimitry natuurlijk weten wat ik zoek in een baan, waar mijn interesses liggen en waar juist niet.
Bij de eerste vacature die Dimitry mij aanbood was het al raak. Hij vond precies wat ik had aangegeven in onze gesprekken. Walbanen heeft een sollicitatiegesprek geregeld, mij voorzien van alle nodige informatie en wat tips en trucs over hoe je een sollicitatiegesprek nou eigenlijk voert. Ik had nog nooit een fatsoenlijk sollicitatiegesprek gevoerd, nadat ik van de zeevaartschool ben gekomen. Het was erg prettig om daar een beetje in begeleid te worden. Dimitry heeft bij alle gesprekken die ik heb gehad met mijn nieuwe werkgever achteraf even contact opgenomen om te horen hoe het was gegaan. Daarnaast heeft Walbanen gezorgd voor de benodigde cursus om aan de wal te kunnen beginnen.
In de week voor ik zou beginnen bij mijn nieuwe werkgever kreeg ik van Walbanen een bos bloemen en een kaartje thuisgestuurd: Gefeliciteerd met je nieuwe baan en heel veel succes! Dit attente contact is voor mij precies hoe Dimitry en zijn team van Walbanen zijn.
Voor zeevarenden die de overstap naar de wal willen maken, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen kan ik Walbanen zeker aanraden. Je wordt op een prettige manier begeleid door mensen die snappen wat je wil en die begrijpen dat deze overstap soms heel moeilijk kan zijn. Daarnaast maken ze de beloftes die ze doen waar! Groeten van Cies.”

“Na een loopbaan op zee de stap genomen om aan de wal te gaan werken. Maar ja ...wat moet je?? Via via in contact gekomen met Walbanen. En dat ging vanaf het eerste contact prima. Dimitry van Walbanen snapt heel goed wat je zoekt en bedoeld, ook omdat hij zelf heeft gevaren. Na enkele gesprekken kwam hij met een baan bij een groot bedrijf. Ik had zo eerst mijn twijfels, maar Dimitry stimuleerde mij door te zetten en maakte mij enthousiast. Daar ben ik blij om, want ik heb nu een prima baan met veel opleidingsmogelijkheden! Als je een baan zoekt aan de wal twijfel niet en neem contact op met Walbanen... groeten Auke”

“Ik zat te denken aan een baan aan de wal, maar wist niet goed waar ik kon beginnen. Voor een stuurman is het lastig om iets te vinden op niveau. Ik vond op internet het bedrijf Walbanen. Hier zag ik wat mooie vacatures op staan en besloot contact te zoeken. De volgende dag werd ik gelijk teruggebeld door Dimitry, dat was super. We spraken af om het een en ander te bespreken en Dimitry had al gelijk een goed beeld bij wat ik zocht. Hij liet mij een paar vacatures zien en besprak ze met mij. Een daarvan sprong daar echt uit en ik mocht bij het bedrijf op gesprek komen. Het gesprek ging super goed en het bedrijf wilde mij ook graag in dienst nemen. Ik ga in januari al beginnen met deze nieuwe uitdaging! Van het moment dat ik echt dacht ik ga nu op zoek naar een baan aan wal heeft het misschien een week geduurd, ik mocht op gesprek komen en ik kreeg gelijk een baan aangeboden. Dankzij Dimitry en het team van Walbanen! Ik raad maritieme collega's, die willen stoppen met varen, zeker aan om contact te zoeken met Walbanen. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging op mijn pad en wil Dimitry en zijn collega's hier graag voor bedanken! Groet Sander”

“Ik heb Walbanen gevonden bij het zoeken naar vacatures voor zeevarenden. Daarna heb ik op de website verder gekeken naar mogelijke vacatures. Die spraken mij wel aan, alleen staat er zo veel en ik wilde wat meer informatie over de verschillende mogelijkheden. Al snel werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek was heel nuttig en gezellig, Dimitry had toen verschillende typen vacatures uitgelegd op basis van hoeveel techniek er per functie ongeveer bij komt kijken. Aangezien ik zelf niet echt een beeld had wat ik nou eigenlijk zocht of bij me paste in een baan aan de wal, ben ik bij alle vacatures op gesprek gegaan bij de betreffende bedrijven. Daarbij kreeg ik een beter beeld over wat het werk zou inhouden en een kijkje op de werkvloer. Voor mij is het heel belangrijk dat ik mij op mijn gemak voel als ik ergens kom of werk. Ik vond het dus heel grappig dat ik bij alle jobs een verschillend gevoel kreeg! Uiteindelijk heb ik met volle overtuiging voor de leukste vacature gekozen. Dus mijn tip voor andere mensen ga niet alleen af op de tekst in de vacature, maar vooral het gesprek en bezoek de werkomgeving. Dan kan je een heel ander beeld krijgen. Dimitry heeft mij deze mogelijkheden geboden.
Het contact met Dimitry is heel goed verlopen, hij is erg betrokken en probeert je echt leuke interessante geschikte vacatures aan te bieden. Als er andere maritieme collega’s op zoek zijn naar een walbaan zal ik Walbanen zeker aanbevelen. Het is heel prettig dat Dimitry weet waar wij vandaan komen en wat wij allemaal aan boord doen en wat onze kwaliteiten zijn. Hij heeft goede contacten en korte lijntjes met de bedrijven dus dat scheelt veel, waardoor het gehele proces van solliciteren en het daadwerkelijke contract tekenen heel snel kan gaan. Voor je het weet heb je een nieuwe baan binnen 1 maand, haha! Mijn waardering is groot. Met vriendelijke groet, Femke”

“Via internet ben ik in contact gekomen met medewerker Dimitry van Walbanen. Kort daarna heeft er een kennismakingsgesprek plaatsgevonden en hebben we een goed beeld gekregen van mijn verwachtingen en de verschillende mogelijkheden. Het contact met Walbanen heb ik dan ook ervaren als prettig en open. De aangeboden vacatures waren erg interessant en passend bij mijn kennis en ervaring. Walbanen BV heeft uiteindelijk zeer aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb in een korte tijd een interessante baan gevonden waar ik nu met plezier aan de slag kan. Ik zou Walbanen BV zeker aanraden aan zeevarenden die opzoek zijn naar verandering! Met vriendelijke groet, Biem”

“Via een oud collega ben ik in contact gekomen met Walbanen, het contact ervaarde ik als erg prettig en open, ik kan met al m'n vragen terecht. Nadat ik besloten had om te stoppen met varen heb ik op veel vacatures gereageerd en ben ik met een aantal andere detacheerders in gesprek gegaan. De vacatures waar ik op reageerde kreeg ik nauwelijks reactie op en de andere detacheerders kwamen met vacatures die niet aansloten op mijn kennis en ervaring. Gelukkig weet Walbanen wel wat wij kunnen en heeft goede banden met verschillende bedrijven. Zij hebben mij snel aan een bijpassende baan geholpen. Walbanen heeft boven mijn verwachtingen voldaan. De begeleiding en informatie die ze geven is helder en direct. De lijnen zijn kort en je kan voor hulp altijd bij ze terecht. Ik zou Walbanen zeker aanbevelen en dat heb ik ook al gedaan aan verschillende oud collega's! Met vriendelijke groet, Jelle”

“Na bijna 15 jaar fantastische jaren op zee toch uiteindelijk de beslissing genomen om te stoppen met varen. Ook ik, zoals veel van mijn collega’s had geen enkel idee wat voor en in welke hoek ik een andere baan moest gaan zoeken. Na het doorsturen van mijn CV met motivatiebrief naar Walbanen en een kort telefonisch gesprek, heb ik een afspraak gemaakt met Dimitry om verder te kijken wat voor baan bij mij paste. Wat ik als een echt heel groot pluspunt heb ervaren is dat tijdens dat gesprek direct de passende vacatures naar voren kwamen. Dimitry heeft een goed gevoel om met passende vacatures te komen. Na het gesprek werd er direct heel snel geschakeld door Walbanen en had ik dezelfde week nog een gesprek bij mijn nieuwe werkgever met de optie voor het tweede gesprek al in de agenda. Door dit snelle handelen was het dat ik binnen een week een nieuwe uitdagende baan had gevonden, voordat ik nog een keer aan boord zou gaan. Eenmaal aan boord brak de Corona crisis helemaal uit waardoor ik in plaats van 6 bijna 22 weken aan boord zat! Ook hierin heeft Walbanen mij heel erg goed geholpen door een zeer goede communicatie met mij en mijn nieuwe werkgever te onderhouden. Ik raad Walbanen dus zeker aan. De communicatie is erg plezierig en ze begrijpen heel goed waar je vandaan komt en wat voor ervaring je mee neemt aan de wal. Groet Daniel.”

“Nadat ik het contactformulier had ingevuld op de website heb ik dezelfde dag nog email en telefonisch contact gehad met Dimitry, erg super! We hebben meteen een kennismaking afspraak gemaakt voor de volgende dag. Deze verliep erg soepel en prettig, door het regelmatig telefonisch contact en de kennismaking afspraak had ik een verzekerd gevoel dat Walbanen er alles aan zou doen om voor mij een top baan te vinden, dit is ook met succes gelukt! In principe is mijn aangeboden vacature al vanuit het kennismaking gesprek voortgevloeid, over deze vacature heb ik een goede informatieve voorlichting gekregen over wat er verwacht wordt en wat de baan inhoudt, ook de begeleiding voor de sollicitatie gesprekken was hierbij erg prettig. Walbanen heeft mijn verwachting ver overtroffen, dit voornamelijk door de geweldige correspondentie en het kunnen aanbieden van een gouden kans tijdens de vakantie periode en onzekere tijd door COVID-19. Indien andere Maritieme Collega's ook de stap naar de wal willen maken zou ik zeker Walbanen aanbevelen. Ik heb hier een geweldige aanbieding en begeleiding gekregen voor een baan die perfect bij me past en die ik zelf niet had gevonden! Met vriendelijke groet, Niels”

“Ik was al een tijdje op zoek naar een passende vacature, maar vanwege de Corona crisis was er bijna niets te vinden. Tot ik Walbanen tegen kwam… De vacature die zij hadden aangeboden sloot precies aan op mijn (gebrek aan) werkervaring, maar wel met de juiste opleiding. Het contact met Walbanen ervaar ik als uitstekend. Er is altijd persoonlijk contact en ze zijn altijd bereikbaar. Zo heb ik Dimitry op een feestdag kunnen bellen vanwege een vraag bij m’n nieuwe werkgever, dit was geen enkel probleem. Walbanen heeft uiteindelijk boven mijn verwachtingen voldaan, ik ben zeer tevreden over de manier van werken en ik had nooit gedacht dat ik nu bij een bedrijf als mijn huidige werkgever zou kunnen beginnen. De begeleiding en informatie naar mijn nieuwe baan was top. Ik werd goed begeleid gedurende het sollicitatieproces, waarbij Walbanen precies wist wat ik kon verwachten. Ik zou zeker Walbanen aanbevelen aan maritieme schoolverlaters en/of maritieme kennissen. Aangezien het een perfecte oplossing is voor iemand die zichzelf wil gaan oriënteren aan wal en ambitie heeft om hier daadwerkelijk aan het werk te gaan. Bedankt voor alles, groeten van Lars.”

“Walbanen was mij aanbevolen door een bevriende collega. Het eerste contact met Walbanen vond plaats tijdens de Corona periode. Corona of niet, het (telefonisch) contact verliep uiterst soepel. In 1e instantie een heel prettig telefonisch introductiegesprek met Dimitry waarna ik mijn CV heb opgestuurd. Daarna een 2e dieptegesprek over de baan in kwestie. Binnen 2 dagen na het eerste contact met WB was er al een ‘job-interview’ met de HR mensen en de dag daarna op gesprek bij het bedrijf zelf. Het hele tracé van 1e kennismaking t/m 2e job interview kostte niet meer dan 4 dagen en de afloop was een gelukkige. Ik kreeg een baan op de wal! En dat in ‘Corona’ tijd! De begeleiding naar de nieuwe functie was uiterst professioneel en adequaat. Benodigde info en ook vragen wederzijds werden met de speed of light getackeld. Alles was meteen duidelijk en voelde ook erg goed qua benadering.
Ik kan iedere zeeman aanraden om eens te gaan praten met ‘Walbanen’ indien je op zoek bent naar een geschikte functie op de wal. Het aanbod blijkt groot te zijn en een goede match behoort tot de mogelijkheden! Hartelijke groet, Bob”

“Ik ben in contact gebracht met Walbanen door een zeer tevreden ex-zeevarende die lovend sprak over hun werkwijze. Al snel werd mij duidelijk dat Dimitry mij begreep en dat mijn jaren op zee niet “weggegooid” waren. Door middel van regelmatig persoonlijk contact was een passende baan binnen enkele weken gerealiseerd na ons eerste contact. Ik werk nu met veel plezier voor mijn nieuwe werkgever en slaap ik elke dag thuis! Ben jij opzoek naar een wal baan? Twijfel niet en neem contact op! Groeten Daniël”

“Toen ik met Walbanen in contact kwam, ervaarde ik het contact en de begeleiding als erg prettig. Ik had een open gesprek, wat heel duidelijk en informatief was over de mogelijkheden voor mij aan de wal. De aangeboden vacature was precies waar ik als mens naar op zoek was. Walbanen heeft beter dan verwacht aan mijn verwachting voldaan. De begeleiding naar mijn nieuwe baan is prima verlopen en binnenkort mag ik beginnen! Ik zou zeker Walbanen aan collega’s aanbevelen, want de ervaring met Walbanen was zeer prettig. Dank jullie wel, groet Jeffrey”

“Na 12 jaar op zee te hebben gewerkt heb ik Walbanen via internet gevonden. Na een hoop interessante vacatures te hebben gelezen heb ik Walbanen benaderd. Ik ben toen in contact gekomen met Dimitry, na een leuk en kort telefoongesprek zijn we direct maar koffie gaan drinken. Het gesprek was erg interessant en gezellig! Heel erg fijn om op waarde geschat te worden, Dimitry wist exact waar ik vandaan kwam en vertaald dat naar werk aan de wal. Na een goed gesprek hadden we een gevoel welke richting ik op zou willen, om vervolgens met een lekker vlot tempo direct te gaan solliciteren. Aansluitend een mooi aanbod ontvangen en heb net mijn eerste werkdag erop zitten! Walbanen raad ik echt aan voor zeevarenden, het is lastig om mensen (aan de wal) je kwaliteiten te laten zien als ze geen beeld hebben bij maritiem werk.
Walbanen voelt als thuiskomen, ze spreken jouw taal, en hebben de connecties aan de wal. Klaar met varen? Absoluut de moeite waard. Ben oprecht blij met hoe het gelopen is. Met vriendelijke groet, Julian”

“Via een vriend van mij die via Walbanen werkt, werd ik getipt over Walbanen. Op hun website zag ik interessante vacatures. Het contact met Walbanen vind ik zeer positief, de plannen zijn altijd duidelijk geweest en de gemaakte afspraken zijn nagekomen. Goede en duidelijke begeleiding. Ik ben zeer enthousiast over de aangeboden vacatures. Ik ben momenteel blij met mijn keuze voor mijn nieuwe baan via Walbanen! Ik vind dat Walbanen ex-zeevarenden goed kan helpen aan een passende baan aan de wal. Groet Tim”

“Na een geruime tijd op zee wilde ik het roer omgooien en was opzoek naar een baan aan de wal. Tijdens een zoektocht op internet naar eventuele mogelijkheden, kwam ik al snel op de website van Walbanen. Naar aanleiding van de vele interessante vacatures heb ik een kort telefonisch gesprek gehad en op korte termijn een face-to-face gesprek kunnen regelen. Uit beide gesprekken bleek dat er bij Walbanen goed wordt ingeschat wat je als zeevarende in je mars hebt en welke vacatures het beste bij je passen. De communicatie verliep duidelijk en soepel zelfs toen ik bezig was met mijn laatste torn aan boord. Dankzij Walbanen verliep de overstap naar mijn nieuwe baan zeer goed. Als je als zeevarende niet precies weet welke walbanen er de meeste raakvlakken hebben met je interesses/capaciteiten dan biedt Walbanen een goed inzicht.
Ik ben blij dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd en hoe Walbanen mij heeft begeleid naar mijn nieuwe walbaan, zeker een aanrader dus!
Groet Johann”

“Op internet had ik gereageerd op een vacature bij Walbanen. Als snel kreeg ik antwoord op mijn vragen en tot nu toe is alles goed geregeld. De communicatie met walbanen is echt super! Tot nu toe vind ik de baan die ik via walbanen heb helemaal top. Ik ben helemaal tevreden over het verloop van mijn sollicitatie. Ik vond de begeleiding goed, we hadden vaak contact over de vacature en ik begreep goed wat me te wachten staat. Ik zou zeker walbanen aanbevelen aan andere maritieme vrienden, kennissen, collega’s. Team Walbanen bedankt!
Groet Ibrahim.”

“Al vanaf het begin had ik direct goed contact met Walbanen. Ik houd van persoonlijk contact. Er was veel aanbod in vacatures waarvan jij de meest passende bij mij hebt gekozen in de regio Amsterdam. De begeleiding vanuit Walbanen was perfect. Ik werd opgewacht op Schiphol waarna wij samen hebben kennis gemaakt en alles hebben besproken. Ik raad Walbanen alle zeecollega's aan. Walbanen zou het eerst bij zeevarenden moeten opkomen zodra een wal carrière overwogen wordt.
Bedankt in ieder geval bij het vinden van een baan! Groet Niels”

“Via het internet ben ik bij Walbanen gekomen. Het eerste contact wat ik had met Dimitry was zeer goed en open en hij begreep echt wat ik graag wilde en toen is hij aan de slag gegaan voor mij. De aangeboden vacatures pasten goed bij mij. Walbanen heeft aan mijn verwachtingen voldaan door mij een prachtige walbaan aan te bieden en daar heb ik een goed gevoel over. De informatie en de begeleiding naar mijn nieuwe baan waren zeer prettig. Als je van plan bent om te stoppen met varen, dat zou ik zeker aanbevelen om contact te zoeken met Walbanen. MVG Manuel”

“Aangezien Walbanen echt gespecialiseerd is om zeelui een plekje aan de wal te geven en ze hier veel ervaring in hebben, verloopt de communicatie duidelijk en snel. Zo weet je in een mum van tijd wat je mogelijkheden aan de wal zijn en wat er van jou verwacht wordt. Walbanen heeft een mooie baan kunnen vinden wat aansloot op mijn eisenpakket. Het lastige is dat als je de stap wilt maken vanaf zee naar de wal dat je als WTK er niet goed weet welke functies je kan vervullen en in welke functie jouw kennis en vaardigheden het meest tot zijn recht komt. Walbanen weet dat wel en heeft klanten (personeel zoekende bedrijven) die echt op zoek zijn naar een zeevarende. Zo wordt het een stuk makkelijker een baan te vinden waarin jij goed tot je recht komt. Walbanen streeft naar mijn idee naar een goede vertrouwensband met hun kandidaten, dus ze zijn zeer open in het communiceren met jou als werkzoekende en proberen in alle opzichten te voldoen aan de behoefte die jij hebt.
De begeleiding die ik nodig had, heb ik ook echt gehad. Er zijn vele contact momenten geweest tussen mij en Walbanen, zowel voor en na mijn sollicitatie gesprekken en de afgelopen periode dat ik nu aan de wal werk als Werktuigkundige. Als je een overstap wilt maken van zee naar de wal zou ik zeker eens een een mailtje sturen naar Walbanen met wat je zoekt en wat je behoeftes zijn. Na contact met andere uitzendbureaus, wat elke keer een teleurstellende uitkomst had, heeft Walbanen boven mijn verwachtingen gepresteerd en mij van A tot Z begeleidt.
Ga vooral zo door Walbanen! Groet Joeri”

“Ik kwam via het internet bij Walbanen terecht. Op de Walbanen website zag ik mooie vacatures staan. Al snel kwam ik in contact met Dimitry, wij bespraken wat de mogelijkheden aan de wal voor mij waren. Het was prettig om met hem te praten, omdat hij zelf ook heeft gevaren en weet wat de mogelijkheden zijn voor ons. Tijdens het gesprek hebben we het over een aantal vacatures gehad. Daar kwam ook de huidige vacature voorbij waar ik op heb gesolliciteerd en nu ga beginnen. De informatie via Walbanen was duidelijk en overzichtelijk. Ik zou Walbanen zeker aanbevelen voor andere werkzoekenden. Ik ben goed en gericht geholpen. Ik heb heel veel zin in mijn nieuwe baan! Groet Jari”

“Ik had voor mijzelf besloten dat een varende carrière toch niet voor mij is weggelegd. Op een vrijdag mijn CV etc opgestuurd naar Walbanen en al snel had ik een ontzettend enthousiaste Dimitry aan de telefoon, die stond te springen om voor mij aan de slag te gaan. Nog geen 2 weken later had ik een sollicitatie gesprek bij een wereldwijd bekend chemie bedrijf en een dag later was ik aangenomen als construction coördinator! Een week later hadden we een getekend contract en waren beide partijen tevreden. Alles perfect geregeld, goede duidelijke en vooral eerlijke informatie en oprechte en ontzettend aanstekelijk enthousiasme van de walbanen medewerkers!
Kortom, echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een leuke uitdagende walbaan.
Bedankt Walbanen! Groet Tom”

“Walbanen voegt daden bij woorden, niet lullen maar poetsen! Na onze eerste telefoon gesprekken, kreeg ik al snel het gevoel dat Walbanen begrijpt wat ik wilde. Jullie weten de vaardigheden van de Maroff goed te benadrukken, daar waar andere detacherings bureaus toch vaak niet weten wat ze met mij aanmoesten of waar ze mij konden plaatsen. Dit was voor mij al direct een goed gevoel, jullie snappen waar ik heen wil, waar ik mee zit en weet waar ik nu tegenaan loop. Jullie pakken het op een juiste manier aan, met de recht door zee begeleiding en communicatie, net als zeelui. No nonsense, je komt je afspraken na. Alles wat jullie aan mij hebben beloofd heb je ook daadwerkelijk waar kunnen maken. Dus wederom alleen maar lof voor walbanen, altijd ter beschikking, bereikbaar en professioneel. Aan mijn Maritieme collega's die ook een wal uitdaging zoeken, ga ik Walbanen zeker aanbevelen!
Bedankt voor alles! Groeten Erik-Jan”

“Het contact met walbanen is fijn verlopen, snel antwoord en vriendelijk geholpen. Het aanbod van de actuele vacatures was ruim, Ik kon al snel op sollicitatiegesprek. Walbanen heeft voldaan aan mijn wensen om een mooie walbaan te vinden, ik kan nu aan de slag als werktuigkundige. De begeleiding was heel professioneel en betrokken. Ik zou zeker een collega Maritiem Officier die een walbaan zoekt, walbanen kunnen aanbevelen.
Groet Aldert”

“Mijn ervaring met walbanen:
Op dit moment ben ik werktuigkundige aan boord van een sleepboot. Na ongeveer 18 jaar gevaren te hebben over de wereldzeeën heb ik besloten om voet aan wal zetten. Maar waar begin je? Hoe weten de bedrijven aan de wal wat je kan? Marof wat is dat? Ik kwam op de website van Walbanen terecht en het vacatureaanbod op jullie site bevatte een aantal leuke banen. Heb op twee functies gereageerd. Al snel had ik een prettig telefoongesprek met de medewerkers van Walbanen. Eindelijk iemand die mij begreep en wist wat ik zocht. Binnen een week ben ik op gesprek geweest bij twee leuke bedrijven met een voor een scheepswerktuigkundige zeer interessante functie omschrijvingen. Bij een van de twee bedrijven kan ik over een maand al beginnen! Dimitry en zijn medewerkers hebben mij zeer goed begeleid en mij vooraf goede informatie gegeven over wat de bedrijven doen en naar waar zij op zoek zijn, ook waren de tips erg fijn.
Ik kan zeker Walbanen aanbevelen en zal mijn vrienden/collega's die aan de wal willen gaan werken vertellen over jullie site en jullie begeleiding. Het blijft een compleet andere wereld die van de zeevaart.
Top Walbanen en bedankt, groeten Jan”

“Ik het contact met Walbanen altijd prettig gevonden. Ik ben, met mijn achtergrond en ervaring, goed op waarde ingeschat en had gelijk het gevoel dat er iets mee werd gedaan. Ook heb ik altijd goed en snel antwoord gekregen op vragen en terugkoppelingen van het bedrijf waar ik op gesprek ben geweest. Walbanen heeft een zeer ruim en gevarieerd aanbod van vacatures incl. salarisindicatie. Top! Mijn gevoel over Walbanen is heel goed, alles wat beloofd is, is direct omgezet naar actie en snelle terugkoppeling. Ook bijvoorbeeld afspraken en communicatie over arbeidsvoorwaarden waren erg transparant. Zeer tevreden....Ik ben goed begeleid in de aanloop naar mijn nieuwe baan en/of gekoppeld aan de juiste contactpersonen binnen het bedrijf.
Ik zou zeer zeker Walbanen aanbevelen!
Bedankt! Groeten Geert”

“Ik kwam in contact met Walbanen via een online vacature. Nadat ik mijn motivatie en CV via de website had opgestuurd, werd er zeer snel met mij contact opgenomen om de mogelijkheden te bespreken. Tijdens een kopje koffie hebben we bekeken wat de mogelijkheden voor mij zijn aan de wal en zo meerdere vacatures doorgenomen. Niet alle vacatures stonden op de website vermeld. Aan het einde van de koffie was mijn keuze op een vacature gevallen en zodoende ging Dimitry er mee aan de slag. Ook hierbij ging alles snel en soepel, alle communicatie was helder en duidelijk, zo kon ik binnen een week op gesprek komen bij nu mijn huidige baan. Nadat alles in kannen en kruiken was geregeld door Walbanen, kan ik nu aan de slag als Werkvoorbereider bij een gaaf, innovatief bedrijf, waar Walbanen mij verder gaat begeleiden. Ik kan Walbanen aanraden aan de zeevarende die een andere carrière zoekt op de wal.
Groet Thijs.”

“Vanaf de eerste keer dat ik jullie belde was het contact met jullie altijd erg positief en overtuigend. De gesprekken geven je zoveel vertrouwen dat je uit je safe-zone durft te stappen en de transitie naar de wal durft te maken. Er is genoeg aanbod van de actuele vacatures waaruit je kan kiezen. TJa, ik had niet gedacht dat ik zo snel een baan zou hebben aan de wal. Ik ervaarde de begeleiding en informatie naar mijn nieuwe baan zeer positief. Ik werd goed ingelicht over de voorbereiding die ik moest treffen voor het sollicitatiegesprek. Ik heb andere werkzoekenden al Walbanen aanbevolen! Walbanen jullie zijn top! Meer zeevarende collega’s zouden jullie moeten ontmoeten, want veel zeevarende collega’s blijven op zee omdat de overstap ze in de weg staat. Ze zijn bang dat ze geen baan kunnen vinden.
Walbanen bedankt! Met vriendelijke groet, Tom”

“Na een geruime tijd op zee wilde ik het roer omgooien en was opzoek naar een baan aan de wal. Tijdens een zoektocht op internet naar eventuele mogelijkheden, kwam ik al snel op de website van Walbanen. Naar aanleiding van de vele interessante vacatures heb ik een kort telefonisch gesprek gehad en op korte termijn een face-to-face gesprek kunnen regelen. Uit beide gesprekken bleek dat er bij Walbanen goed wordt ingeschat wat je als zeevarende in je mars hebt en welke vacatures het beste bij je passen. De communicatie verliep duidelijk en soepel zelfs toen ik bezig was met mijn laatste torn aan boord. Dankzij Walbanen verliep de overstap naar mijn nieuwe baan zeer goed. Als je als zeevarende niet precies weet welke walbanen er de meeste raakvlakken hebben met je interesses/capaciteiten dan biedt Walbanen een goed inzicht.
Ik ben blij dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd en hoe Walbanen mij heeft begeleid naar mijn nieuwe walbaan, zeker een aanrader dus!
Groet Johann”

VERHALEN VAN ONZE WALBANERS