Het verschil

De opleiding van onze kandidaten wordt gevolgd op de Zeevaartschool of bij de Marine. Een veel voorkomende opleiding is de Maroff opleiding op MBO niveau. Deze opleiding wordt gedoceerd op de Middelbare zeevaartschool. De HBO opleiding wordt Bachelor Maritime Operations genoemd. Deze opleiding wordt gedoceerd op de hogere zeevaartschool. Bij de Marine volg je de opleiding aan het KIM.

Als Maritiem Officier wordt je opgeleid tot Stuurman en scheepswerktuigkundige. Scheepswerktuigkundige wordt ook wel SWTK of machinist genoemd omdat je verantwoordelijk bent voor alle installaties in de machinekamer. Het opleidingsniveau van de Nederlandse Maritiem Officier is een van de hoogst haalbare technische opleidingen ter wereld. Niet alleen de veiligheid staat in een hoog vaandel, maar de Nederlandse Maritiem Officier heeft gedetailleerde inhoudelijke kennis van alle denkbare installaties aan boord van zeeschepen. Daarmee is hij zowel op zee als aan de wal in staat om situaties en problemen snel te analyseren en te verhelpen. Als zeeman ga je een aantal jaren varen als stuurman of scheepswerktuigkundige. Je begint onderaan en groeit door naar eerste stuurman, hoofdwerktuigkundige of kapitein.

Vele zeevarenden zijn op zoek naar een walbaan of een baan in de offshore. Doordat de opleiding bestaat uit Werktuigbouwkunde, Energietechniek, Elektrotechniek, Meet&Regeltechniek, Procestechniek en Management vaardigheden is het voor een zeevarende lastig zichzelf in een van de richtingen te plaatsen. Een zeeman functioneert het beste in een technische vacature waarin een combinatie van diverse opleiding richtingen gevraagd wordt.

Waar maakt een Maritiem technische kandidaat het verschil in mijn organisatie? Elke kandidaat heeft grondige kennis van zowel proces als de technische componenten in het proces. Hij heeft geleerd om te meten en te analyseren. Daardoor is hij in staat uw processen nauwkeurig te beoordelen en indien nodig adequaat bij te sturen. Door zijn inhoudelijk brede kijk op onderhoudstechnologie is hij in staat om zich te focussen op productiemiddelen en storingen waar de meeste winst is te halen. Dat levert u een helder inzicht op in de preventieve en correctieve onderhoudskosten. Naast logisch en oplossingsgericht nadenken heeft hij geleerd om technische situaties te leren beredeneren, te onderbouwen, door te rekenen en met verbetervoorstellen te komen. Met een Maritiem opgeleide kandidaat van Walbanen bent u verzekerd van een sparringspartner op niveau.